IAudio M5L: nieuwe oude mp3speler

IAudio M5LDe IAudio M5L van Cowon is al van 2005, maar voor mij nu nog de beste keuze voor een mp3 speler.

Mijn nieuwe mp3 speler moest een goede batterij hebben, aangezien mijn oude speler vooral door de slechte batterij onbruikbaar is geworden. Met de L versie van deze nieuwe speler schijn ik 35 uur liedjes te kunnen luisteren!

Verder waren mijn eisen een minimaal 20GB harde schijf, USB host functie en zo min mogelijk functies waar je wel voor betaalt maar die ik toch niet ga gebruiken. Nanne heeft al enige tijd de IAudio X5L, die als extra opties een kleurenscherm, radio en de mogelijlheid om films af te spelen heeft. Dat hoefde ik dus niet.

Nu heb ik uiteindelijk op Ebay een verkoper gevonden van de M5L die er leuk prijsje voor vraagt. Ik moest er zelf nog een omzetstuk bij kopen om de UK stekker in Nederlandse stopcontacten te kunnen steken. Op Ebay heeft de verkoper er nu nog 5 en hij heeft de prijs verlaagd met 10 ponden, dus als je ook interesse hebt, moet je snel zijn…

10 gedachten over “IAudio M5L: nieuwe oude mp3speler

 1. Ilse

  Tja, tuurlijk wel meegenomen in de beslissing (want bijna iedereen heeft een Ipod), maar:

  1. 14 uur playback versus 35 uur
  2. vastzitten aan Itunes versus USB host functie
  3. 269 euro versus 100 pond

  Plus het kleurenscherm en de video optie die ik niet nodig heb, maakten de keuze wel makkelijk :-)

  Reageren
 2. jpk

  [Ilse:2]
  Punt 1 en 3 zijn duidelijk. Maar wat is ‘USB host functie’? Ik vind iTunes erg prettig om als muziekdatabase te gebruiken, en me niet zelf bezig te hoeven houden met gekloot in het filesysteem, directories, etc. Dingen als je iPod met verrassende random muziekjes vullen gaat ook erg makkelijk met iTunes.

  Misschien kun je http://www.rockbox.org/ met jouw apparaat wel gebruiken als een alternatieve iTunes.

  Reageren
 3. Ilse

  Ja klopt, Rockbox kan er geloof ik op, daar las ik iets over in de user forums.
  Ik vind het fijn dat mijn speler als extra harde schijf verschijnt als ik hem aan een USB poort koppel, en ik er simpelweg iets heen kan kopiƫren.

  Reageren
 4. jpk

  [Ilse:4]
  Je kunt een iPod ook als harde schijf laten verschijnen, alleen je kunt niet op die manier de muziek die er op staat managen. Maar voor andere bestanden kun je hem dus als draagbare harde schijf gebruiken.

  Reageren
 5. Nanne

  tjah, als ik me er ook mee mag bemoeien: de iaudio kan een aantal dingen (muziek gewoon als usb-mass-storage bv) die de iPod niet kan. Medialibraries zijn voor alle bestandssystemen wel te krijgen, dus dat is niet een nadeel van de iaudio.

  usb-host is dat je je camera er zonder problemen ook aan kan hangen. dus zonder tussenkomst van extra onderdelen of computers. :)

  en je kan hem op kernel 2.2 en hoger (usb-mass storage ondersteuning) ook ineens in linux pluggen. wat met een ipodd nog wel eens lastig kan zijn :D

  Reageren
 6. jpk

  [Nanne:6] usb-host is dat je je camera er zonder problemen ook aan kan hangen. dus zonder tussenkomst van extra onderdelen of computers.

  Oh, juist. Ja, dat is inderdaad erg handig.

  Reageren
 7. Ilse

  Goed! Ik heb hem nog niet super veel gebruikt, maar wel al een aantal keer op mijn werk en de batterij is nog niet leeg :-) Prima dus!

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.