Ico (en Yorda)

het spel Ico (hoes van de eerste uitgave)Niet nieuw, wel erg mooi gemaakt: Ico, het avonturenspel voor de Playstation 2 uit 2001.

Sinds kort hebben we deze spelcomputer voor weinig geld van iemand kunnen overnemen. Terwijl Nanne ermee op een plastic gitaar speelt en scheurt crasht met snelle auto’s, probeer ik als heldhaftige kleine man met horens (Ico) de lieftallige prinses (Yorda) te bevrijden.

Yorda en IcoDit wordt extra moeilijk gemaakt doordat spookachtige zwarte monsters haar in een zwart gat proberen te sleuren en door het feit dat ze zelf niet zo goed is in springen en klimmen. Maar daar worden de puzzels leuker van natuurlijk, en om het een beetje goed te maken kan ze wel bepaalde deuren open maken, alleen door haar aanwezigheid!

De puzzels hebben niet de moeilijkheidsgraad van de Myst serie, maar dat wordt goedgemaakt door de leuke behendigheidjes die de kleine held Ico heeft en in mijn geval ook door het grote scherm (lees: onze tv) waarop je het kunt spelen en wat ervoor zorgt dat je helemaal opgeslokt wordt in het mysterieuze, sfeervolle spel.

Dus, stel, je hebt ineens een PS2 tot je beschikking en je zoekt nog een mooi avonturenspel: koop Ico! (of vind hem op ebay voor de helft van de prijs, zoals ik deed :-)

Een van de mooie, sfeervolle omgevingen in Ico

5 gedachten over “Ico (en Yorda)

  1. Sas

    Dat ziet er erg mooi uit! Door Harry zijn we deze vakantie helemaal nog niet aan Myst IV toegekomen, maar we hebben nog 2 dagen natuurlijk (en nachten… ;-) )

    Reageren
  2. Ilse

    Je moet Ico echt hier een keer komen proberen, Sas. Spelletjes doen met een controller is echt heel veel fijner dan met een muis. En dan dat grote scherm….

    Plus: er is ook een ratatouille spel! (nog niet in ons bezit, hint, hint :-)

    Reageren

Laat een reactie achter op betty Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.