Taart

Stel, je bent bijna jarig en gaat dat vieren, je verwacht een redelijk aantal mensen en je hebt gebak besteld. Deze haal je ’s morgens op de fiets bij de Hema.

Wat kan er dan allemaal misgaan? Genoeg! Ik zal het even opsommen.

De ellende

1. Het regent en waait flink.

Tja, zegt genoeg lijkt me. Kartonnen taartdozen die vorm verliezen bij vochtigheid en sowieso al onhandig zijn aan een fietsstuur, laat staan als het redelijk hard waait.

2. In de Hema staat een hele lange rij.

Normaal is dit niet erg, dat is namelijk altijd zo bij de gebakafdeling van de Hema op zaterdagmorgen vroeg. Maar dan komen we bij punt drie.

3. De nummertjestrekautomaat is stuk.

Daar gaat het op je gemak even door de Hema struinen omdat je toch nog lang niet aan de beurt bent. In plaats daarvan sta je veel te lang in de (semi-) rij, de bejaarde vrouw in de gaten houdend die eerst achter je stond, langzaam naast je komt schuifelen en als je bijna aan de buurt bent zowat voor je staat. Grrr.

Maar dan mag je eindelijk je netjes uitgeprinte bestellingsbriefje geven en verwacht je met een minuut weer buiten te staan omdat alles immers al netjes bij elkaar voor je klaarstaat in de koeling. Maar de (overigens heel vriendelijke) meneer die me hielp bleef dit keer wel heel lang weg met mijn bestellingsbriefje…

4. De bestelling is niet volledig geleverd.

Dus. Er staat nog steeds een ongeorganiseerde, lange rij achter je en je mag compleet op je gemak (ahum) helemaal opnieuw gaan bedenken welke taartjes er missen, voor hoeveel mensen je ook alweer besteld had en wat je nu dus erbij wilt hebben uit de vitrine. Precies de reden waarom je van tevoren een bestelling had geplaatst, om dit te vermijden! :-(

Na uitgebreide verontschuldigingen van de Hema-meneer heb ik dan alles bij elkaar en betaald. Met twee grote plastic tassen begeef ik me naar mijn fiets. Eentje ervan hang ik aan mijn stuur, de ander houd ik vast in mijn hand. Ik ga op mijn zadel zitten en trek de zak aan het stuur wat rechter. Had ik niet moeten doen.

5. Een van de tassen gaat stuk en de taarten vallen op hun kant op de (natte!) stoep.

Tja. Dat kon er nog wel bij. Geen mooie toefjes slagroom meer op de taart, als er ├╝berhaupt nog iets op ligt. Gelukkig ben ik zo iemand die altijd een AH-tas bij zich heeft voor boodschappen, dus toen die tas maar gebruikt om de taarten thuis te krijgen zonder ze verder te verminken.

Tip: bestel altijd ook een appeltaart, die zijn zo stevig dat ze nauwelijks last hebben van het vallen op stenen stoepen!

Bij thuiskomst had ik er allemaal niet zoveel zin meer in. Hoe ik dan toch weer in feeststemming kwam? Dan komen we bij een nieuw rijtje punten.

Hoe het toch weer goed kwam

1. Bij thuiskomst bleek er een extra vlaai in mijn (nog hele!) tas te zitten!

Gevallen en dus niet meer zo mooi als hij hoort te zijn, maar toch, een gratis slagroomvlaai met vruchten. Was het een niet vermelde extra service van de Hema of een fout en zit het oude voordringende vrouwtje nu zonder? Ik zal het nooit weten. Maar er zijn meer pluspunten.

2. Mijn vriendje blijkt een verborgen talent te hebben: rustig blijven in een crisis gecombineerd met het kunnen herstellen van slagroomvlaaien die er niet meer zo aantrekkelijk uitzien!

Die kun je er dan goed bij hebben, het resultaat was dan ook nog best prima!

3. Slagroomvlaaien zonder mooie toefjes smaken net zo lekker.

En dat geldt ook voor de nieuwe amandel-stroopwafelslagroomvlaai in het assortiment!

PS: Zin in een stukje? Ik heb nog een heleboel taart over :-)

10 gedachten over “Taart

 1. Nanne

  Eventjes stress, maar uiteindelijk heb je dan ook oneindig veel lekkere taart. Dat stroopwafel spul was trouwens dikke prima ;)

  Reageren
 2. Peter

  Leuke post! Wel jammer van die eerste gebeurtenissen. Oh ja, leuke (onbewuste) woordkeuzes, zoals ‘komen we bij punt drie’ en ‘pluspunten’. De term taartpunt staat er dan weer niet tussen.
  Enfin, ik heb nu ook zin in taart :)

  Reageren
 3. Sas

  Zullen we doen dat het voordringende vrouwtje nu een lege doos mee had gekregen? Vinnik wel een genoegdoening veroorzakend idee ;-)

  Enne: de taarten leken&smaken prima idd!

  Reageren
 4. Ilse

  Jamaar Ant, jij was er pas rond etenstijd en hebt die taarten dus gemist, toch? Logisch dat je het dan niet merkt… ;-)

  Reageren
 5. Antje

  Dat is zo, MAAR ik was er de volgende dag alweer (luiertas laten staan) en toen heb ik twee prima uitziende en nog beter smakende taartjes meegekregen!

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.