Laatste ontdekking: Johan Goossens

In onze serie nieuwe ontdekkingen op cabaret gebied waren we gister bij de voorstelling “A-boom” van Johan Goossens in het Kruithuis in Groningen. Het was een erg goede voorstelling vonden we.

Zijn stijl deed Nanne en mij denken aan Jeroen van Merwijk en dat ging vooral op voor de liedjes. Zijn teksten zijn wat grover en sneller en, nouja, anders. Volgens mij heb ik hem toevallig gevonden in de gids van de Oosterpoort toen ik kaartjes uitzocht om te bestellen. Hij heeft het Groninger studenten cabaret festival gewonnen in 2006 en dit is zijn eerste avondvullende voorstelling.

In het Kruithuis waren Nanne en ik nog niet eerder geweest, het was me zelfs nooit opgevallen dat de Stadsschouwburg een achteringang heeft! Ondanks het ontbreken van een nooduitgangbordje (wat we gelukkig pas achteraf constateerden) en naar mijn smaak iets te smalle stoelen die iets te dicht bij elkaar stonden had het wel een goede sfeer. Je zit dicht bij het toneel, dat maakt het verhaal intiemer.

Voor sommigen was het helaas een beetje te intiem, een mevrouw vond het nodig midden in Johans verhaal te vragen waarom er een wit “puzzelstukje” in de vorm van een kruis op de grond was geplakt. Kon ze dat niet na afloop vragen of zelf een logische verklaring bedenken? Goossens was even de kluts kwijt maar loste het wel met humor op, dat hadden sommige andere cabaretiers vast minder subtiel gedaan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.