Android applicaties

Nu ik een maand in het bezit ben van een Android telefoon volgt hier de onvermijdelijke check-deze-apps-uit post.

Dit type logjes zijn er natuurlijk al in overvloed, maar ik wil toch mijn eigen bijdrage leveren. En wie weet hebben mijn schoonouders, die misschien ook een Android willen, er binnenkort wel iets aan :-) De standaard Android applicaties noem ik hier niet.

De (lelijke, maar nuttige) plaatjes naast de apps hieronder zijn QR Codes, deze zijn in te scannen met je Android en geven een link waarmee je meteen in de Android Market de applicatie kunt vinden. Kijk wel even in de commentaren bij de app in de Market of de update die je download werkt bij anderen. Soms kan het handig zijn om bij veel negatieve verhalen even te wachten op een volgende update.

Dus hierbij, in drie categorieën: handig (lees: voor mij inmiddels onmisbaar), geinig (gewoon leuk) en spelletjes (spreekt voor zich).

Handig

Barcode Scanner

Barcode ScannerDeze app scant streepjescodes en QR codes en kan vervolgens het bijbehorende product voor je op internet opzoeken. Er zijn ook varianten die dit specifiek voor producten in de winkel doen en er reviews en prijsvergelijkers bij kunnen zoeken.

WiFi OnOff (widget)

Wifi OnOffDeze widget zorgt ervoor dat je door 1 druk op een icoontje je wifi verbinding aan en uit kan zetten. Aangezien je wifi verbinding nogal wat batterij kan verbruiken, is dit erg handig.

Android Agenda Widget

Android Agenda WidgetDeze widget laat op je Home scherm een overzicht zien van de komende events in je Google Calendar. Er zijn veel verschillende formaten en mogelijkheden om het er zo uit te laten zien als je wilt.

Twidroid

TwidroidTwitter client voor Android waarmee je naast tweets versturen ook je timeline, replies, direct messages en lists kunt bekijken.

Book Mobile

Book MobileNog een streepjescode scanner, maar nu specifiek voor boeken in je Google Books library. Je kunt met deze app nieuwe boeken inscannen, handmatig toevoegen of je opgebouwde library bekijken.

Shazam

ShazamLeuke applicatie voor als je naar een nummer luistert en de naam of artiest niet meer weet. Laat de telefoon even meeluisteren en *plop* daar zijn de bijbehorende gegevens al!

Ringdroid

RingdroidHandig programmaatje wat van een mp3 op je telefoon een zelf te selecteren stukje om kan zetten naar een ringtone.

WikiMobile

WikiMobileDit is een overzichtelijke mobiele variant van Wikipedia, voor als je er snel iets op wilt zoeken.

Geinig

Mabilo Ringtones

Mabilo RingtonesIn deze app kun je een verzameling ringtones uit allerlei categorieën bekijken, downloaden en aan contacts toekennen.

Rode Pasta

Rode PastaDit is weer een streepjescode scanner, maar nu specifiek voor recepten. Scan de code van een pakje spliterwten en de applicatie gaat recepten zoeken waarbij je dit nodig hebt.

Home++

Home++Mooie applicatie die je Home scherm verfraait. Er verschijnt bijvoorbeeld een extra menuutje onderin je scherm waarmee je snel bij handige functies van je telefoon kunt. Helaas draait deze app nog niet zo stabiel op mijn telefoon, maar na een goede update ga ik hem zeker weer proberen.

PicSay

PicSayDit is een applicatie waarmee je foto’s op je telefoon kunt bewerken. Je kunt bijvoorbeeld tekstbalonnetjes toevoegen of verschillende effecten toepassen zoals het omzetten van de kleuren naar sepia.

Spelletjes

Abduction!

Abduction!Grappig spelletje waarbij je een springende koe bent die zijn door aliens ontvoerde vrienden moet redden. Al springend van platformpje naar platformpje bereik je de ufo waar je vrienden in zitten en onderweg kom je extra’s tegen die je tegenwerken of juist helpen.

ArtfulBits aiMinesweeper

aiMinesweeperMijn oude verslaving kreeg weer een nieuwe impuls na het downloaden van dit spel, het oude Minesweeper wat iedereen wel kent.

Hier laat ik het eerst even bij. Natuurlijk zijn er veel meer nuttige of grappige applicaties. Mocht je er eentje weten, zet het in de reacties!

Update: gStrings

gStringsNa hem gisteren zelf getest te hebben kan ik de applicatie gStrings ook van harte aanbevelen! Met deze applicatie kun je zeer nauwkeurig je gitaarsnaren stemmen. Je hebt onder andere de optie om de betreffende toon te laten horen of een wijzer te laten uitslaan naar het aantal Herz wat je snaar laat horen.

5 gedachten over “Android applicaties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.