(Bijna) nieuwe puter

Toen mijn videokaart ermee op dreigde te houden, door strepen op het scherm te laten zien en af en toe helemaal vast te lopen, heb ik een nieuwe gekocht en dan ook meteen maar eentje die alletwee mijn beeldschermn aan kan sturen. Zo gezegd, zo de kast open geschroefd om hem erin te steken. Ook altijd leuk, kun je meteen even je moederbord bekijken, want dat is gewoon een mooi ding.

Minder leuk is het, als er dan op 9 condensatoren bruine vlekken zitten, en ze niet meer zo plat zijn van boven! Zeker niet als je je vriendje al eens eerder hebt horen zeggen dat condensatoren niet bol horen te zijn…

Dus: tijd voor een nieuw moederbord, voordat meer functies uit beginnen te vallen. maar, mijn puter is al drie jaar oud, dus daar hoort dan ook een nieuwe processor bij en een nieuwe voeding, want anders blijft het allemaal niet werken. Vandaar dus dat mijn puter nu 1) nieuwer, 2) sneller en 3) stiller is!

Het kost een paar centen, maar daar betaal je dan ook voor!

Edit: dit stukje was nooit tot stand gekomen zonder de hulp van mijn lieve vriendje, die me bijstond bij het in elkaar zetten en de koeler op de processor heeft gedrukt!

10 gedachten over “(Bijna) nieuwe puter

 1. Nanne

  zo, ilse de internetdictator? tssk, lekkere webmaster/moderator ben jij zeg!

  zoo, ik neem gewoon een screenshot van deze pagina! zo! :P

  Reageren
 2. ilse

  nou zeg, toevallig is dit mijn stukje internet! helemaal van mij! het is dat ik je ip niet kan blocken zonder mezelf te blocken….

  Reageren
 3. Ilse

  ja, dat was ie idd wel van plan… tot bleek dat het type condensator moeilijk te krijgen is (of duur, was was het ook alweer, Nanne?) en het ook tot de mogelijkheden behoorde het bord via Norrod op te sturen, wat dan ook gebeurd is.

  overigens ben ik heel blij met mijn nieuwe harde waren, geen spijt van de uitgave!

  Reageren
 4. Nanne

  [Tom:8] hee, lekker is dat..je weet dat de kans met ongeveer een half afneemt per condensator ? :)

  nee, zonder gekheid: heb met gijs(tm) gekeken, maar de condensatoren zaten niet meer in de grote MSI batch, en zouden dus besteld moeten worden, want de condensatoren van de okafoon zouden niet goed genoeg zijn(?).
  iig zou dat ook zoveel tijd kosten dat er toch een andere oplossing gezocht ging worden. dus nieuwe mobo werd het sowieso. en als Norrod dan wil opsturen, tjah, wie ben ik dan om de soldeerbout er op te zetten…

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.