Hehe, eindelijk

Eindelijk is het lekker warm (het lijkt wel zomer!)

Op het balkon zitten, alle deuren open, muziekje op mijn werkkamer aan…

*gelukzalige zucht*

We aten er een lekkere frisse bonensalade met tonijn bij, dat recept is echt het proberen en onthouden waard!

Gevonden overigens via webchef, de betere zoekmachine voor gerechten als je al een paar ingrediënten weet.

Lekker brood erbij en de pittige geitenkaas die mijn zus niet meenam op vakantie, plus lekker koude Hooghoudt citroenlimonade. mmmm…

Toen er plotseling héél toevallig een boon uit de salade van het balkon viel, lustte deze zwarte kat het wel en bleef vervolgens onder ons balkon zitten, bij de minste beweging verwachtingsvol omhoog kijkend…

En jahoor, daar kwam ook nog een stukje tonijn naar beneden! Die zwaartekracht ook, he.

8 gedachten over “Hehe, eindelijk

 1. betty

  wij hebben de bbq gebruikt. ook lekker.
  ook wij hebben een poes die mee geniet. zit net zo verwachtingsvol te kijken of de zwaartekracht in zijn voordeel wil werken. lukt meestal wel :)

  Reageren
 2. jpk

  Ik vind die stoel waar Nanne op zit er wel comfortabel uitzien. Is dat een schommelstoel? Lijkt me ook wel iets voor mijn balkon.
  (Overigens, hint, zou het geen leuk programmeerproject zijn om pics.uzar.nl en weblog.uzar.nl van dezelfde database met gebruikers gebruik te laten maken?)

  Reageren
 3. Nanne

  Mijn optie was om de inlogsystemen naast elkaar te draaien, en de interface te veranderen: je krijgt dan een submitform op elke verschillende pagina, maar als je inlogt worden voor beide sites de inlogdingen aangeroepen. Je kunt dan een in-between-account maken, die checkt met een derde systeem of je in mag loggen, en dan daarna de voor de aparte system opgeslagen inloginformatie gaat gebruiken.
  Dit is een populair systeem voor legacy-software waarbij je dus niet kan (of wil) coden aan de aanwezige systemen. Reden waarom je dit hier niet zou willen is updatebaarheid: je hebt immeers niets veranderd.

  je zou natuulrijk ook zonder die derde database kunnen doen, en zorgen dat de inlognaam/password combo voor alle systemen gelijk zijn. Dit moet je dan wel afdwingen door de registratie wat te obfusceren..

  maak ik any sense?

  Reageren
 4. ilse

  jah, dat is een goeie, Nanne heeft zoiets ook al eens geopperd en tuurlijk is het beter om ze te combineren… maar het zijn nu wel 2 heel verschillende systemen, de één gebruikt arrays in txt files en de ander een db, om maar wat te noemen. ik zal erover denken.

  wat betreft de schommelstoel, die moest eigenlijk naar de recycle winkel, maar bleek toch wel lekker te zitten!

  Reageren
 5. jpk

  Veel sense; jouw optie is (denk ik) in eerste instantie wat meer werk (je moet meer code zelf schrijven) maar wel flexibeler/makkelijker voor de toekomst omdat je niks verandert in de bestaande applicaties.

  Mijn gedachte was: zo min mogelijk zelf doen, dus eerst kijken of je zonder veel moeite het inlogding van de ene zou kunnen vervangen door dat van de andere.

  Er is vast een of ander Design Pattern dat precies dit probleem beschrijft…

  Reageren
 6. jpk

  Zelfs al zijn het verschillende systemen, als ze ook maar een beetje modulair zijn opgezet zit er vast op één plaats een ‘inlog’ methode die op één moment in het ene geval in een tekstfile kijkt en in het andere geval in een database … wat je zou kunnen doen is kijken welke opslagmethode je het liefst zou willen gebruiken, en dan de andere ‘inlog’ methode zodanig aanpassen dat het ophalen/opslaan van gebruikersgegevens omgeleid wordt naar de opslagmethode van de andere. De applicatie heeft er dan geen weet van dat de inloggegevens ergens anders vandaan komen dan eerst.

  Of bekijk het omgekeerd: kijk niet naar de opslagmethode, maar naar welke ‘inlog’ methode het modulairst, dus het makkelijkst aan te passen is, en stuur die door naar de opslagmethode van de ander.

  Reageren
 7. Nanne

  makkelijkste is natuurlijk een weblog/picturealbum zoeken dat al gecombood is :)

  (dat benadrukte de man van infosupport (lees: microsoft) ook tijdens mijn asp.net cursus: ga nooooit doen wat iemand anders al gedaan heeft, daar ben je veel te duur voor..dat herinventen van het wiel is zoooo 2004)

  … aan de andere kant, hij had het wel over dat je dat maar lekker thuis moest doen bij je hobby, en dat je op je werk dingen moest gaan ‘aanschaffen’ of overnemen..hoewel hij het natuurlijk over de inlogmeuk van asp.net2.0 had, maar goed ;)

  Reageren
 8. Sacha

  Goeie foto! En die schommelstoel he, die maakt het af natuurlijk. Het ultieme ontspannen… als ik er ooit een bij Mamamini zou zien staan, nou, dan zou ik het wel weten! :-)

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.