Behoud de negerzoen

Want zeg nou zelf, als iets aanstootgevend is aan het product is het toch zeker de afbeelding op de verpakking, en niet de naam?

Het is op tig weblogs al gezegd, maar als je aan dit soort aanpassingen gaat beginnen, ben je nog wel even bezig. niet alleen zullen mensen de term negerzoen blijven gebruiken ook al lees je het niet meer op de verpakking, er zijn ook genoeg voorbeelden van andere namen die op dezelfde manier iemand zouden kunnen beledigen (maar het volgens mij niet doen omdat het duidelijk die bedoeling niet heeft).

Er staan nu nog 3 negerzoenen in de verpakking hier op tafel, die ik nog in oude stijl uit de winkel kon halen vrijdag. Ik denk dat ik daarna voorlopig geen negerzoenen meer zal eten, en niet alleen omdat ze simpelweg niet meer te krijgen zullen zijn onder die naam. Als het een marketingstunt van de fabrikant zou blijken te zijn, is het vast kortstondig goed gelukt, er zullen nu even meer mensen de chocoladeschuimgebakjes kopen. Alleen zal over een maand iedereen het alweer vergeten zijn en worden die “zoenen” in de winkel niet meer extra verkocht, eerder minder vaak.

* Op retecool is fotofuck vrijdag geheel in het teken van de negerzoen, hier laten ze goed zien hoe het echt goed beledigend kan (NSFW)
* Op het vriendennetwerk Hyves kun je lid worden van een behoud-de-negerzoen hyve

13 gedachten over “Behoud de negerzoen

 1. jpk

  Blijft u rustig zitten waar u zit. Een arrestatieteam is onderweg. U zult minimaal de komende drie maanden ondergebracht worden in een anti-racistisch en -fascistisch heropvoedingskamp.

  Reageren
 2. Ilse

  bq. “Er bestaat niet zoiets als negatieve aandacht. Laat de protesten maar komen, dan verkopen wij des te meer”

  ik denk dat ze gelijk krijgen, die “nikkepikken” zullen goed verkocht worden bij onze zuiderburen… hoewel ik ook aan 1 april dacht, toen ik het las.

  Reageren
 3. Nanne

  tjah. alles wijst trouwens wel op 1 april. staan nog niet in de whois (nieuw domein?) en dat bedrijfje (chocochoque) komt verdraait weinig voor in google (lees: niet).

  gijs had trouwens ook een mooie redenatie: release het voor 1 april. flopt het, dan is het een grap, gaat het goed, dan heb je een mooi product :)

  Reageren
 4. robert

  Volgens mij is het stiekum gewoon een prachtige publiciteits stunt van Buys. Want wees nu eens eerlijk: hoe vaak kochten jullie nog negerzoenen? Maar ineens zijn ze ontzettend in het nieuws en koopt iedereen ze waarschijnlijk weer! (zo verging het mij ten minste wel.. :) )

  (Ok, ok, beetje late reactie zo op 9 april maar toch)

  Reageren
 5. Ilse

  zekers, de stunt werkte ook hier… maar ik denk niet dat ik snel “Buys zoenen” ga kopen, dus op de lange duur werkt het niet echt

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.