Goede restaurants in De Koog op Texel

In het weekend van 21 april zaten Nanski en ik een weekendje op Texel. We hadden een hotel vlakbij het strand uitgekozen wat er netjes en nieuw uitzag. Dit was de Tesselhof, in De Koog.

Na aankomst daar vrijdag was het tijd voor een welverdiend biertje en om in de stemming te komen werd dat een “Texels Skuumkoppe“, heel lekker donker witbiertje!

Om dan ’s avonds vanaf het hotel naar een goed restaurant te kunnen lopen hadden we vooraf Iens erop nageslagen en zo de Lieden van Rijsduinen gevonden. Vlakbij het hotel en het strand en goede recensies op de website. Uiteraard kozen we volgens goed gebruik de vier gangen fantasie van de kok. We hebben er heerlijk gegeten! Helaas heb ik daar geen foto’s gemaakt.

Op weg naar buiten hield kok Eric ons nog even aan om te informeren of we langer bleven en of we dan nog een ander goed restaurant wilden weten. Ons weekend had nog 1 vrije avond en dus wilden we dat wel. Hij vond dat in De Koog maar 1 ander goed restaurant te vinden is, opnieuw op loopafstand van ons hotel: La Tienda, een tapas restaurant.

Dank Eric, voor deze goede tip! We kozen weer voor een vier gangen verrassingsmenu en kregen een leuke mix van vis en vlees. Dit zorgde voor nog een avond smullen!

Dus, ga je een tijdje op Texel verblijven en zit je in de buurt van De Koog, dan moet je reserveren bij een van de volgende restaurants:

Tot slot heb ik met Google Maps nog even een kaartje van het geheel gemaakt.

9 gedachten over “Goede restaurants in De Koog op Texel

 1. Nanne

  dat we op texel waren geweest wist ik al, maar het googlemaps kaartje had ik nog niet gezien :)
  gaafheid.

  overigens hebben we met heerlijk weer lekker op de dragstar gezeten :D

  Reageren
 2. Ilse

  [Nanne:1] Ik doe nog een vervolg post met plaatjes van andere leuke dingen op Texel, incl je motor :-)

  Reageren
 3. Tom

  Heyz Ilse! Mooien en leesbare nieuwe look van je blog zeg!

  Volgens mij is het nog wel handig om op de startpagina in je code aan te geven dat je je via atom/rss feeds kunt abonneren (lukte mij natuurlijk ook wel via je knopjes ;-) )

  Reageren
 4. Tom

  @googlemap: ik zou toch zweren dat daar voorbij de Lieden van Rijsduinen richting zee een rotonde was. Daar ben ik een keer als klein lief jongetje duinafwaarts met een noodgang linksom omheen gesjeest.

  Reageren
 5. Ilse

  [Antje:3] volgens mij heeft de meneer van de bierbrouwerij ons uitgelegd waarom het zo heet en ben ik dat weer vergeten, maar zie het etiket op de speciaal bier site, het heet echt “donker wit”!

  Reageren
 6. Nanne

  zie ook wikipedia natuurlijk, maar witbier (wheat-beer) is vooral ongefilterd en dat soort dingen, dus afaik heeft de naam “wit” niet altijd wat te maken met de kleur :)
  duidelijk niet ;D

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.