Hoe De Wokkel Kaapschier werd, badweg maar toch meer luxe

Wat is het vervelendste wat je huursgewijs kan overkomen als je in je gehuurde huis aankomt? Juist, dat er naast jouw groep van zeven nòg zeven mensen in hetzelfde huisje willen verblijven… oftewel een dubbele boeking. Daar sta je dan met zijn allen!
Gelukkig hadden wij superNanne (naar de supermobiel!) bij ons, die meteen aan het bellen en regelen sloeg, want een van de twee groepen zou toch echt moeten wijken. De verhuurder leefde erg met ons mee en noemde het de grootste nachtmerrie die een verhuurder kan overkomen, ze bleken de week van de andere groep verkeerd in de agenda te hebben gezet. Kan gebeuren natuurlijk. Nu nog op zoek naar een alternatief.

Wij hadden in onze zoektocht naar een huis ook naar villas van het project “De Ville Buiten” gekeken. Kaapschier is een van deze villas en toen Nanne de verhuurder belde bleek deze het weekend beschikbaar. De verhuurder van De Wokkel was blij (en verbaasd) dat we zelf met een alternatief verblijf kwamen en betaalde voor ons de (flinke) meerprijs.

Dus verkasten we met hulp van Marijon (aanspreekpunt op het eiland) en haar busje een paar honderd meter terug op dezelfde Badweg. En zo hadden we een uur later alsnog ons huisje op Schier!

Natuurlijk verschilden de huizen in faciliteiten, er was bijvoorbeeld geen bad (titelverklaring) en geen bolderwagen bij Kaapschier. Maar de mensen die in de Wokkel achterbleven gebruikten die laatste toch niet, dus dat was snel opgelost. Het gebrek aan bad werd ruimschoots goedgemaakt met twee ruime douches, drie wc’s en een veel ruimer en nieuwer huis.

Minpuntje: de enige mogelijkheid voor koffie was een Senseo apparaat. Dat kun je mensen die net een Nivona hebben aangeschaft eigenlijk niet aandoen :-)

Bedlinnen en een aangepaste vertrektijd werd door de verhuurder van de Wokkel zo geregeld dat het ons aan niets ontbrak. Daarbij mochten we ook op hun kosten een avond uit eten! Dat hebben we zaterdag gedaan in hotel Duinzicht (niet schrikken van de ietwat gedateerde website).

Het weer was fantastisch en het weekend heel gezellig, dus ondanks de slechte start en mede dankzij het snelle handelen van Nanne zeker alsnog een succes! Binnenkort verschijnen meer foto’s op Picasaweb.

6 gedachten over “Hoe De Wokkel Kaapschier werd, badweg maar toch meer luxe

  1. Nanne

    Had ik ook nog in eerste instantie niet eens de eigenaar van kaapschier, maar hun overburen aan de telefoon, de enige die in het vvv gidsje stonden (nouja, de enige die er in stonden en opnamen :) )

    Reageren
  2. Antje

    Pfff inderdaad een nachtmerrie, maar een errug mooie oplossing zo! Toch nog fideel geregeld van de eigenaar van de Wokkel (leuke naam trouwens, had de schilder wellicht “Kokkel” verkeerd verstaan?) dus uiteindelijk nog een prachtig weekend gehad.

    Reageren
  3. Ilse

    [Antje:2] Als je goed naar deze kijkt, zie dat er een draaiing zit in de pilaar linksonder de naam. Volgens mij kwam daar de naam vandaan. Wokkeldiewok!

    Reageren
  4. cees verkerke

    als verhuurder is het idee alleen van een dubbelboeking is een verschrikking, de werkelijkheid is nog veel erger… voor het eerst in tien jaar gebeurde het ons maar het is goed te lezen dat alles uiteindelijk op de ‘poten terecht kwam’. het gaat ons er om dat zoiets belangrijks als vakantie ook genieten is. dat is nu gelukt voor beide (gelijktijdige) huurders en het is heel mooi om te zeggen dat de verhuurder van Kaapschier ongevraagd zijn huurprijs aanpaste aan die van ons. mooi gebaar!

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.