Vervolg ziekte

Mocht je nog niet weten dat ik ziek ben, lees dan eerst deze post even, daar vertel ik er vanaf het begin over.

Sinds mijn vorige post over mijn ziek zijn, is er het een en ander gebeurd. Kort nadat ik dat verhaal opgeschreven had, is er gestart met chemotherapie in het UMCG. Ik moest daarvoor elke twee weken drie dagen in het ziekenhuis verblijven om via een infuus de kuur toegediend te krijgen. De planning was dat dit 12 keer toegediend zou worden. Het doel van de chemokuren was om de kanker te remmen en me meer tijd te geven voordat ik aan deze ziekte overlijdt. Helaas had ik veel last van de bijwerkingen die bij deze kuren kunnen horen, met name diarree hield lang aan. Daarom werd na de vijfde kuur besloten om een CT scan te maken van mijn buik en longen, om te kijken of zichtbaar gemaakt kan worden welk effect de kuren tot nu toe hebben.

Afgelopen dinsdag kregen we de uitslag van deze CT scan en het bleek dat de kuren geen duidelijk positief effect hebben gehad, de ziekte was niet geremd, er waren zelfs nieuwe plekken te zien. Er is nu besloten om de kuren niet verder door de laten gaan, omdat ik er op deze manier meer last van heb dan dat het iets positiefs oplevert. Er is geen andere nuttige behandeling voor mijn type darmkanker. Er is ook niet goed een voorspelling te doen hoe het verder met me zal gaan. Er zullen steeds meer negatieve effecten zijn en die worden dan zo goed mogelijk onder controle gehouden. We richten ons vooral op hoe ik me nu voel, hopelijk zal dat de komende tijd na de kuren wat beter zijn, voordat het slechter wordt.

Iets leukers waar ik de afgelopen maanden mee bezig ben geweest, is het eindelijk uitzoeken van onze vakantiefoto’s. Afgelopen april zijn Nanne en ik op vakantie geweest naar Florida, we huurden daar een auto en reden in dertien dagen van Orlando naar Miami, met een leuke omweg langs de westkust en via de Keys. Het is erg fijn om op zo’n leuke vakantie te kunnen terugkijken! De foto’s zijn hier online te bekijken.

Playalinda beach, Florida

Op Playalinda Beach bij Cape Canaveral, Florida, in afwachting van de raketlancering van de Falcon 9, april 2018

3 gedachten over “Vervolg ziekte

 1. Roel Titawano

  Lieve Ilse,
  ik vind je heel dapper dat je dit van je afschrijft.
  Het is heel triest wat jou is overkomen.
  Ik wil je heel veel sterkte toewensen.
  En geniet nog van de mooie momenten met Nanne.
  Lieve groetjes.
  Roel Titawano.

  Reageren
 2. Henk en Sieuwke Bruining Bosch

  Lieve Ilse en Nanne,
  Ilse wat fijn dat je ons op deze manier op de hoogte houdt, je moet het maar kunnen.
  Een prachtige vakantie hebben jullie gemaakt, we hebben geprobeerd het mee te beleven in jouw situatie. We wensen jullie heel heel veel sterkte de komende tijd en hopen voor jullie dat er nog vele mooie momenten komen.
  Henk en Sieuwke.

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.