Foodzy

Nu ik 5 kilo ben afgevallen sinds ik deze app gebruik, is het tijd voor een blogje om het iedereen aan te raden!

Met Foodzy kun je dagelijks bijhouden wat je eet en zodoende inzicht krijgen in hoeveel caloriëen je eigenlijk binnen krijgt op een dag. Het wordt je extra makkelijk gemaakt omdat er al een grote hoeveelheid veelgebruikte producten in de database van Foodzy staan die je alleen maar hoeft aan te klikken en aan te geven hoeveel je ervan at. Als je af wilt vallen is je voortgang goed na te gaan door het instellen van een dieetplan en het elke morgen invullen van je gewicht. Bovendien krijg je tips over de hoeveelheid vocht, fruit en groente die je binnen krijgt op een dag.

Ik was altijd tegen het tellen van caloriëen, omdat ik dacht dat de lol van het eten klaarmaken en opeten dan veel minder wordt. En ik denk nu wel wat langer na voordat ik iets in mijn mond stop, maar kan gelukkig nog steeds genieten van calorierijk eten. Als je wilt afvallen zit er nou eenmaal weinig anders op dan precies weten wat je eet en te zorgen dat dat niet te veel is.

Foodzy


Sinds ik lid ben van Foursquare ken ik het stimulerende effect van badges halen, die er bij Foodzy volop te behalen zijn. Sowieso is het online invoeren wat je eet als er ook een Android app voor is een stuk aantrekkelijker dan het bijvoorbeeld zelf bijhouden in een bestand. Het gaat heel gemakkelijk via de website of de app, tot nu toe heb ik het nooit met tegenzin hoeven doen. Het enige nadeel: de app is niet gratis als je van alle functies gebruik wilt maken, maar ik heb er wel de 10 euro per jaar voor over.

Een extra voordeel voor mij persoonlijk is dat ik nu een goed inzicht heb in mijn eigen eetpatroon en na kan gaan wat ik wanneer at. Ik heb een milde vorm van de ziekte van Crohn en hoewel ik geen extra last van een specifiek soort eten lijk te hebben, kan dit natuurlijk veranderen.

Op naar de volgende badge! :-)

Update: inmiddels ben ik meer dan 10 kilo kwijt en houd ik Foodzy vooral nog bij om ze er niet weer bij te eten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.